Getest door
SP Zweden

25 jaar waterdichte gepatenteerde verlijming van het doek met de I-Drain®. EN1253 – ISO 9001 – LGA gekeurd

voordelen

Alle voordelen
van I-Drain op een rijtje

Gegarandeerde waterdichtheid

De I-DRAIN® douchegoot heeft een uniek verlijmingssysteem, ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring en doorgedreven knowhow.
Bij de productie in de fabriek wordt een gepatenteerde en 100% waterdichte verlijming van het waterdichtingsdoek op de douchegoot voorzien. De doek op doek-verlijming maakt een 100% waterdichtheid van een volledige douchezone mogelijk.

Het I-DRAIN® waterdichtingsdoek is uitvoerig getest en beantwoordt aan de strengste normen.
Daarom geldt er ook 25 jaar fabrieksgarantie op de waterdichtheid van de verlijming van het doek met de drain. Nog een extra voordeel voor zowel de installateur als de consument!

 

i-drain-25-waterproof

Kwaliteitsvolle materialen, hoogwaardig geproduceerd

Bij de productie van de I-DRAIN® douchegoten en accessoires wordt resoluut gekozen voor hoogwaardige en duurzame materialen van de allerhoogste kwaliteit.

Het gootlichaam van de I-DRAIN® AIO en de AIO sifon zijn gemaakt uit ABS. Dat levert een lange levensduur en chemische bestendigheid op die ideaal zijn voor deze toepassing.

De I-DRAIN® PRO Linear RVS drains zijn in één stuk diepgetrokken. Daardoor bevatten deze geen lasnaden en zijn ze eenvoudig te reinigen.
Het gootlichaam van de I-DRAIN® PRO Tile is gemaakt uit Solid Surface. Dat is bestand tegen diverse fysische invloeden en zijn oppervlak is volledig ondoordringbaar. Dit maakt het materiaal uitermate geschikt voor interieurs waar hygiëne en strak design belangrijk zijn.
De I-DRAIN® PRO sifon is vervaardigd uit het chemisch resistente PP (polypropyleen). Dit maakt de sifon niet enkel bacteriewerend, maar ook hittebestendig en corrosievast.

De I-DRAIN® LIQUID en I-DRAIN® Square reeksen zijn in één stuk diepgetrokken uit RVS en het rooster is gemaakt uit Solid Surface.

De I-DRAIN® ONE RVS drains zijn in één stuk diepgetrokken. Daardoor bevat de I-DRAIN® geen lasnaden en is hij eenvoudig te reinigen.
De I-DRAIN® ONE en Square sifons zijn beide gemaakt van ABS.

Eenvoudige installatie, grote flexibiliteit

I-DRAIN® heeft een groot installatievoordeel: het verval/afschot moet slechts in één richting aangelegd worden. Daardoor kunnen de tegels eenvoudig en snel worden geplaatst. Het verstelbaar rooster is bovendien aanpasbaar aan de tegeldikte.

Met behulp van de verhogingsblokjes kan u de hoogte van het rooster afstemmen op de dikte van de tegel. Deze kan variëren tussen de 3 mm en 30 mm. Bij de installatie hoeft u de dikte van de tegel nog niet te kennen want het rooster kan nadien nog afgesteld worden. Het tegelkader zorgt voor een nauwkeurige, veilige en esthetische afwerking met de gekozen tegels.

Quick clean-functie: snel en handig te reinigen

De I-DRAIN® PRO sifon is gemaakt van polypropyleen en dat biedt heel wat voordelen. Zo stoot het materiaal vuil af en is het bacteriewerend. Daarnaast is de sifon onder het sierrooster snel bereikbaar en gemakkelijk te openen. Extra handig is dat bij het liften van het deksel haren en vuiltjes automatisch meekomen. Tot slot is de binnenkant van de sifon eenvoudig te reinigen en behoudt u steeds toegang tot uw leidingen.

Oneindig combineerbare afvoergoten

I-DRAIN® afvoergoten zijn oneindig te combineren en daardoor geschikt voor elke lengte.
I-DRAIN® is beschikbaar in enkele standaardmaten die met elkaar verbonden kunnen worden door koppelstukken. Die bestaan in twee vormen. Met het rechte koppelstuk kunt u oneindig in de lengte werken. Het 90°-koppelstuk (enkel voor ONE en PRO) maakt werken met hoeken mogelijk.

Hoogte verstelbaar: In de hoogte verstelbaar rooster

Wilt u handig en snel de roosterhoogte afstemmen op de tegelhoogte? Dat doet u eenvoudig met behulp van de verhogingsblokjes. Daarom mag de tegeldikte variëren tussen de 8 mm en 30 mm. U kunt de hoogte van het rooster dus gemakkelijk aanpassen aan de dikte van de tegel, zelfs na het betegelen van de vloer! Daarnaast zorgt ook het innovatieve tegelkader voor een nauwkeurige, veilige en esthetische afwerking met de gekozen tegels.

Minimale inbouwhoogte, hoge afvoercapaciteit

De I-DRAIN® kan ondanks zijn minimale inbouwhoogte toch een heel grote watercapaciteit afvoeren. De onderstaande tabel geeft u hiervan een overzicht.

 

I-DRAIN® AIO I-DRAIN® PRO I-DRAIN® ONE I-DRAIN® SQUARE
Inbouwhoogte Vanaf 58 mm Vanaf 54 mm Vanaf 72 mm Vanaf 54 mm Vanaf 72 mm Vanaf 54 mm
Afvoercapaciteit 31 l/min. 27,5 l/min. 33,5 l/min. 26,4 l/min. (1 sifon)

45 l/min. 2 sifons)

31,8 l/min. (1 sifon)

49,2 l/min. 2 sifons)

24 l/min.
I-Buddy: uw ideale installatiehulp

De I-Buddy is de ideale installatiehulp voor de installatie van een I-DRAIN® afvoergoot.

  • Polystyreen installeerblok met heel hoge intensiteit
  • Maatbepaling en stabiliteit bij de installatie
  • Absorbeert kleine oneffenheden in de betonvloer
  • Isolerend bij warmtebronnen (bv. vloerverwarming)
  • Referentiepunt voor bij het afstrijken van specie en chape
Double Drain System:
dubbele waterafvoering

Kiest u voor uw badkamer voor een afvoersysteem zonder waterdichte toplaag? Dan wordt naast het oppervlaktewater ook het insijpelende water naar de goot afgevoerd. Bij dergelijke plaatsingen wordt meestal waterdichtingsdoek of liquide rubbers gebruikt. In de meeste gevallen gaat het over een betegelde douche die bestaat uit tegels en voegen.

Weetje: wist u dat een voeg slechts voor 80% waterdicht is?

Dat betekent dus dat 20% van het water dat op de voegen terecht komt door de voeg trekt en onder de tegels terechtkomt op de waterdichtingsdoek. En bij beschadigde of versleten voegen is dit nog veel meer.

Vergis u niet, een Double Drain System is geen tweede sifon. De functie van een sifon is enkel en alleen om geur af te snijden. Daarom dat veel mensen spreken van een stankslot.

Door het I-DRAIN® DDS-systeem wordt zowel het water dat op de tegels terechtkomt als het water dat door de voegen dringt opgevangen door het waterdichtingsdoek en naar de goot afgevoerd. (1)

Bij douchegoten zonder DDS – bijvoorbeeld douchegoten met opstaande flens (zie afbeelding) – wordt enkel het water dat op de tegels terechtkomt, afgevoerd naar de goot. Dus niet het water dat door de voegen dringt.